Werkwijze

Ervaringen tekenen je leven, je werk- en leefomgeving kleurt je. Wat is hun betekenis, wat hebben ze te zeggen? Borghuis Counseling & Coaching helpt je helder te zien hoe ze samenhangen en wat achter je vragen verborgen zit. Jouw antwoorden tonen je persoonlijke voorkeuren.

Persoonlijke voorkeuren

Jouw voorkeuren hangen samen met wat en hoe jij waarneemt. Die eigenheid geeft richting aan je denken, voelen, doen en laten:

 • is dat een sociale voorkeur
 • ga je van jezelf uit
 • ben je rationeel
 • geeft je gevoel de richting aan
 • of een combinatie van deze
Wijken jouw voorkeuren af van wat heerst in je werk- en leefomgeving, dan is effectief handelen voor jou niet vanzelfsprekend. Wat helpt is herkennen waar je eigen voorkeuren en die van anderen elkaar nodig hebben.

Denken en doen

Zit je veel 'in het hoofd?', is redeneren met argumenten je dagelijkse bezigheid? Onderzoek dan je loopbaanvraag vanuit je gevoel en gebruik je verbeeldingskracht. Of ben je 'doener' en doe je dingen nu eenmaal omdat je ze altijd zo deed? Stel in dat geval jezelf vragen en geef er woorden aan. De kracht van deze verlokking is het 'nieuwe' en 'andere', waardoor je ontdekt waar je van nature goed in bent. Met inzicht en inventiviteit prikkelt Borghuis Counseling & Coaching het denken en doen van doeners en denkers.
 • Werklijn en levenslijn

  Bovenal koppelt Borghuis Counseling & Coaching je loopbaanontwikkeling aan de kracht van je levensverhaal. Er loopt een directe lijn van je geestelijke bagage en culturele achtergrond naar je levensloop en  carrière. Scharniermomenten laten helder jouw plek zien in je privéleven, werk en het grotere verband van de samenleving.

  Hoofd, hart en handen

  Al deze thema’s blijven niet aan de oppervlakte. Ze brengen aan het licht wat eerst voor jou verborgen was. Dat versterkt de verbinding tussen je gevoel, gedachten en gedrag. Je krijgt lucht en ziet weer lucht.

  Innerlijk landschap

  Wat in je leeft komt beeldend naar buiten: verlangens en herinneringen verbeelden wie je bent. Buiten in de natuur inspireren rust en stilte je eigen creativiteit te hervinden. Je buitenkant raakt thuis in je innerlijk landschap.

  Ervarend leren

  Je eigen verbeelding inzetten en vorm geven is de meest doeltreffende manier van leren.

  Intuïtieve coaching

  De coach kijkt en luistert. Alles zonder oordeel zo zuiver mogelijk waarnemen. Vanuit gevoel betrokken bij je coachvraag, gaat de coach er niet in op en houdt het resultaat goed in het oog. De coach loopt een eindje mee, waarna jij je weg verder zelf wel vindt. Losgeweekt uit je gewone manier van doen, kom je tot een andere manier van denken, kijken en gedragen. Of je het kunt weet je nog niet, maar je wilt het. Dat is het begin.